Vilka är vi....

Familjen består av:

Translate to your own language

 Jag som driver företaget heter Helena Wikström Ifrig. Jag har ridit i ca. 25 år fast med ett uppehåll då jag var mellan 15 -25 (ca). Jag är utbildad ridledare för islandshäst, utbildad kokerska och har en mindre guideutbildning bakom mig. Jag har ett stort intresse för fjällblommor och vad man kan göra av skogens och fjällets växter, örter och bär. Idag använder vi en del av Ammarnäs växter och bär i matlagningen under våra turer men hoppas kunna vidareutveckla det mer i framtiden. Nämnas kan bl.a Kvanne -och Rabarberpaj som vi bjuder på under någon av våra långturer; en riktig delikatess
Jag odlar även en del grönsaker som vi serverar på turerna...efter säsongstillgång.


Min man, Gunnar Wikström, hjälper till med tyngre sysslor i företaget bl.a utkörning av hö etc till kåtan. Sedan han själv startade företag, GW:s Maskin AB; så har han inte lika mycket tid att rida som i starten av företaget.

 

 

 

 

 

 


Våra två barn hjälper till att hålla hästar i form under lågsäsong och då helst flickan som rider så ofta hon bara kan. Hon brukar även följa med på både korta och längre turer och agerar då som "hjälpguide". Hennes favorit är Flugar och lilla Blida.

 

 

 

 

 

 


Pojken gillar att fiska, däremot rider han inte lika mycket men kan ibland överraska och följa med på någon kort ridtur. Flugar är också pojkens favorit.

Foto: Ammarnäsfjällens Islandshästar, Rebecca Oskarsson & Gunnar Wikström