Plustur Vindelälven

Följ med på ett ridäventyr upp längs med vår nationalälv Vindelälven; en av de sista oreglerade älvarna i Sverige. Vi övernattar i Aitelnas; en pärla bland pärlor: Dag 2, om vattenståndet så medger, vadar vi till häst över älven; en nervkittlande upplevelse som många uppskattar..... åtminstone efteråt! Väl uppe på Stoure Jåppen finns stora härliga fjällvidder och en och annan galopp prövas på. Vi anländer tillbaka till Ammarnäs vid 17-tiden och då väntar en vedeldad bastu på Hedebo Gård. Övernattning i byn. Sista dagen rider vi en halvdagstur upp till Långflytje - här har vi en enastående utsikt över Ammarnäs område.


Program: Plustur Vindelälven:

Söndag/Torsdag:

Ankomst till Ammarnäs på kvällen. Övernattning i Ammarnäs, på Hedebo Gård, i tilldelat boende med självhushåll i byn men med helpension under ridturen.
Tillägg kan köpas till.

Måndag/Fredag:

Innan vi träffas packas den personliga utrustningen i packrullar som tillhandahölls kvällen innan. Kl. 09.30 träffas vi på meddelad plats där vi börjar med genomgång & ev. ridinstruktioner. Efter 1 ½ timme startar vi vår färd mot Aitelnas Viste. Ridning utmed Vindelälvens oreglerade vatten. Vi provar Islandshästens signum; tölten. Utelunch vid Höbäcken. Övernattning i enkel stuga i Aitelnas.
Aitenjas viste ligger otroligt vackert under Aitenjastjåkkes branta sluttning och utmed Vindelälven som lockar med enormt fina sandstränder och ett härligt dopp i kristallklart, grönskimrande men kallt fjällvatten. Endast utedass. Lunch & middag ingår i grundpriset.
17 km / ca. 4 timmar i sadeln.

Tisdag/Lördag:

Vi vadar till häst över Vindelälven, en spännande upplevelse som får det att kittla till i maggropen. Vi klättrar upp på Stuore Jåppen och galopperar fram över de stora vidderna. En upplevelse som många uppskattar, både van som ovan ryttare. Lunchen intar vi i Stabburet, ett gammalt sameviste från 1800-talets slut. Efter lunch fortsätter vi på kalfjället och nedanför oss ligger fågelskyddsområdet; Marsivagge. Vedeldad tunnbad på Hedebo Gård & grillmiddag på Hedebo Gård på kvällen. Övernattning i Ammarnäs, på Hedebo Gård, i tilldelat boende. Frukost, lunch & grillmiddag ingår i grundpriset.
25 km / 5 - 6 timmar i sadeln.


Onsdag/Söndag:
Skogsridning (halvdag) upp till Långflytje - där på kammen är det en underbar utsikt över Ammarnäs. Fika ingår i grundpriset. Utstädning och Hemresa. Extra övernattning kan bokas in - säg till vid bokning.

ca. 8 - 10 km / 2 ½ - 3 timmar i sadeln.

Mer info om turen hittar du här

OBS! Filmer tagna från hästryggen så kvalitén är inte den bästa!

Ridning 1:a dagen efter Vindelån

Translate to your own language

Foto: Margareta Ivarsson
Foto: Margareta Ivarsson
Foto: Gunnar Wikström

Framme i vårt övernattningsställe "Aitelnas".

Vad över Vindelån

År 2014

Avgångar Plustur Vindelälven:

Vecka 29: 13/7 - 16/7
Vecka 33: 13/8 - 16/8
Vecka 37: 11/9 - 14/9

  För att kunna delta på turen gäller.....
* Att du har god fysik.
* Att du väger max: 95 kg.
* Att du tror att du kan klara av att galoppera.
* Att det är minimum 2 st.deltagare/tur.
* Att du efter instruktion själv kan sadla, tränsa, rykta etc
* Att du har fyllt 12 år
* MEN: Om du är nybörjare på ridning bör du vara mellan 14-60 år.  
             

• Grundpris Plustur Vindelälven: 4 350 SEK / person inkl.
* Ridtur enligt program            
* Logi på Hedebo Gård i stuga/tältkåta (2)
* Logi i fjällstuga /viste (1)
* Bad i vedeldad tunnbad (1)
* Häst med packutrustning
* Rid guide
* Utlåning av ridhjälm
* Helpension under aktivitets.
-Frukost (1), Lunch (2). Middag (2) Fika (1)
Tillägg: 250 kr/person inkl.

* Logi på Hedebo Gård ons-tors alt. sön-mån (1)
* Frukostingredienser (1)