Ridsemester i Ammarnäs

Program:

Torsdag:

Ankomst till Ammarnäs på kvällen. Övernattning i Ammarnäs, på Hedebo Gård, i tilldelat boende. med självhushåll under vistelsen i byn.

 
Fredag:
Kl. 09.00 träffas vi på Naturum för ett guidat besök om Vindelfjällens naturreservat. Guidningen tar ca. 1 timme. Därefter far vi till hästarna och dagens ridtur går till Örnbo (10-15). Örnbo är en gammal fjällägenhet, i väglöst land, som man bodde i ända fram till 50-talet. Örnbo ligger på en hylla med vidunderlig utsikt över fjäll och sjö. Sopplunch ingår. Övernattning i byn i tilldelad standard.
16 km / 4 - 4 ½ timmar i sadeln

Lördag:
Vi rider en heldagstur (9-17) upp mot småfjällen och Stoure Jåppen. (I ridturen ingår ett moment med ridning/vadning över Vindelälven som ibland kan ha högt vattenstånd och med stora stenar. god balans ett måste.) Lättare lunch i det fria. Väl tillbaka i Ammarnäs avslutar vi dagen med ett vedeldat bastubad o grillmiddag på Hedebo Gård. Övernattning i byn i tilldelad standard. OBS! Vid extremt högt vattenstånd ändras turen till Aigertturen.
20-23 km /
4 ½ - 5 ½ timme i sadeln

 
Söndag:
Dagens ridtur går upp efter Tjulån (9-13). Efter halva ridturen har vi nått vårt lunchställe, ängarna uppe i Routatje, och här stannar vi till och äter vår medhavda smörgåslunch. Efter lunchen vänder vi tillbaka mot Ammarnäs. (I ridturen fnns ett moment med lättare ridning/vadning över Tjulån.) Utstädning och Hemresa.
8 km / 2 ½ timme i sadeln

Translate to your own language

År 2014

 

Grundpris:  2 450 kr / person inkl.
* 3 ridturer på islandshäst enligt program
* 1 x bad i vedeldad bastu
* 3 luncher (smörgåslunch alt. sopplunch)
* 1 x grillmiddag
* 4 x logi i enkel stuga på Hedebo Gård
alt. 2-6 bäddsrum

   på vandrarhem

   Avgångar: Tors - Sön                  

Vecka 26:  27 - 29/6           

 

          

        
 

Regler/Krav Ridningen:

* Åldersgräns från 10 år eller efter överenskommelse  

* Max: 95-100 kg 

* Medelgod fysik.

* Minimum/Maximum personer per tur: 2 / 6.

 

Som ryttare bör du:

* Ha lite ridvana är bra men är inget krav.

* Efter instruktion själv kunna rykta, kratsa hovar och sadla.