• Reiten in den Bergen

Translate to your own language

FJÄLLRIDNING

 

På våra turer kommer du upptäcka islandshästens modiga, tillmötesgående, trygga och pigga sätt. Islandshästen har ett ovanligt gott psyke och en otroligt härlig charm som de flesta uppskattar väldigt mycket och många är vi som upptäckt....."har man en gång ridit islandshäst - så är man fast för livet....."

Under turen kommer du och hästen tillsammans uppleva härliga galopper över stora fjällvidder, stilla skritt i egna meditativa tankar, ett själsligt helande, ett fantastiskt fjälläventyr och ett närmande till naturen på naturens villkor.
Vi rider efter den oreglerade Vindelälven, igenom högörtsängar, på fjällhedar och har en sagolik utsikt över toppar på 1300-1400 m.ö.h.

 

Innan turen blir du tilldelad dig en "egen" häst som du tar hand om under hela turen. Du kommer själv att få rykta, kratsa hovar, sadla & tränsa....och om du behöver....instruktion av guide hur du gör detta. Och innan turen är slut är du helt självgående......

 

En del av våra arrangemang är godkända av Naturens Bästa - en ekoturismcertifiering som bl.a Ekoturismföreningen och Visit Sweden står bakom. Våra arrangemang blev godkända 2003 och arrangemangen som är godkända är markerade med deras symbol:

 

Turerna i Fjällridningsmenyn är planerad så att de längsta turerna ligger överst och så blir de kortare ju längre ner på menyn du kommer.