• Hem

Hästskötare funnen!!!

Semestertörstande hästkunnig skötare sökes 2019!

Jag söker en eller flera personer som vill och kan tänka sig att vara hästskötare under 4-7 dagar i maj och 7-10 dagar i juni. Tidpunkten i maj är högst prel och kanske inte blir av. Om det blir av så gäller det under v 22 och därikring. När det gäller juni så är det kring midsommar och 7-10 dagar framåt, ungefärlig tid från mitten av vecka 25 och t.o.m vecka 26. 

Dina uppgifter är att ta hand om 9 st islandshästar, i varierande ålder, 10-31 år som även har varierande temperament. Under maj så ges fortfarande hö 3-4 ggr/dag (halvautomatiskt utfodringssystem) och vatten måste fyllas på 1 ggr/dag. Du måste också mocka lösdriften vid behov. Du måste vara mycket ridkunnig så att du kan rida alla hästar oberoende av temperament. Du måste också ha kunskap om hästens olika sjukdomar. I juni så är hästarna troligen flyttade på bete och då kan de vara upp till 4 km från gården. Ibland kan några hästar fortfarande vara kvar på gården och då måste de ges hö.
Ev kan det då också finnas höns på gården så då ska de också skötas om......(planerar för höns till våren-sommaren)

På en gård finns alltid saker att göra; är du intresserad av odling så finns arbetsuppgifter till dig om så önskas.

Vi har uthyrningsstugor på gården och om du är intresserad av att ta emot ev bokande gäster så är detta ett plus... Vad innebär det? Du ser till att frukostingedienser finns i stugorna, tar emot gästerna och ser till att gästerna har städat ut stugan innan deras avresa. Vid avresa städar du ut gemensamma utrymmen såsom utedass och bastu/dusch.

Jag kan inte erbjuda någon lön men däremot reseersättning, gratis boende, delvis gratis mat och ridning på islandshästar i stort sett så mycket du vill. Om familjen följer med så har jag restriktioner gällande medföljande ej ridkunnig person och ev barn.

Om du kan ta hand om ev bokande stuggäster så får du en liten lön för besväret, när och om någon bokar.


Tycker DU att det ser intressant ut vänligen hör av dig för fortsatt diskussion.
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna