Funderingarnas tid

Ska jag köpa eller ska jag inte köpa....det är frågan!!!

 

Och det är bråttom för hästflyget från Island går nu i maj, men vet ännu inget datum. Risken är att det går i början, senast mitten av maj och de på Island behöver en vecka för att hämta upp hästar etc.

Hjälp vad svårt att bestämma sig.....behöver en ny häst pga att bokningsläget är så pass bra i sommar och jag måste byta ut Mosart som inte längre kan gå kvar i verksamheten.

 

Mosart ska ut på försäljning och han kommer att säljas billigt pga att han har haft fång.

 

Om du finns som har tiden att ta hand om en herre med känslig mage, som bara ska äta torrhö (inte ensilage) och ett minimum av kraftfoder. Ska dock börja ge honom utav Hippolyts foder som är speciellt framtaget för fånghästar så det ska förhoppningsvis funka. Så hör av dig; Mosart säljs billigt pga sina problem.

 

Mosart har en underbar galopp, jag tror att jag aldrig upplevt en så skön galopp någon gång, och han kan gå i ett kort tempo också.....nästan som en gungstol. Han har inga problem med traven och är du bara islandshästvan så är det inte heller problem med tölten.

Han tycker inte om att vara på ridplan - det har han aldrig förstått sig på, och han kan tjura en hel del där. Han är snäll men ingen barnhäst. Du bör ha skinn på näsan för han kan annars ta över.

 

Mosart frá Hellisholum född 1994

 

Stamtavla kommer men är efter Mosart frá Gardabae

Kommentera gärna inlägget: