Vinter i Ammarnäs

Efter den extrema kylan vi haft kom så en efterlängtad bli´a i 3 dagar, med mildare väder, men nu är det som vanligt igen och -20 grader ute.
Under bli´an så gick snötäcket åt ganska hårt och nu har det sjunkit ihop till kanske 30-40 cm, och med en skarp isig hinna. Det behövs lite snö nu för att luckra upp och bli lite "skönare" före ute. Men det var samtidigt bra för våra vinterspår som blir hårda och stadiga.
Det kommer att bli bra ridföre i vår...(hoppas jag)


 Idag så kunde jag skymta solen bakom fjällen, men det behövs nog 1 eller kanske 2 dagar till innan vi, på Nolsia och Hedebo Gård, ser den helt och hållet.
Nu till en början så är det inte mer än 4-5 minuter som vi ser solen vid 10-tiden på morgonen, men har man varit utan sol i 1½ månad så är det en välkommen syn.
Nu kan vi börja se fram emot vårvintern och kanske lite mildare dagar, åtminstone när solen skiner....Vi väntar fortfarande på våra nya hästar, det verkar som att det är svårt att bestämma flygdatum från Island. Det senaste vi hört så avgår flyget den 6 februari och då väntas hästarna hem till Ammarnäs inte fören helgen 13-14 februari.

Kommentera gärna inlägget: